Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Not having a great success with the emulators


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 wirralbret

wirralbret

    Junior Member

  • Regulars
  • 59 posts

Posted 03 September 2019 - 05:00 PM

Hi all,

 

Probably a daft question. But ive just downloaded the Step and skip machine, but i cannot seem to get an emulator working to run it. Im running windows 7. Could someone point me in the right direction please



#2 innfection

innfection

    Requestor/Bug Finder/Resourcer/

  • Regulars
  • 491 posts

Posted 03 September 2019 - 05:49 PM

U need windows 10 for mfme 19

Resourcer/Bug Finder 


#3 barcrest junky

barcrest junky

    Senior Member

  • Moderators
  • 781 posts

Posted 03 September 2019 - 05:51 PM

If you are running Windows 7 then your best bet is MFME 5.1. That will happily run the layout.

I suspect you won't find a copy of the earlier version MFME3.2 which would also have run it, as all copies have been removed and it is also an unnecessary emulator these days, with 5.1 being far more functional.

Don't forget to thank the layout creator and emulator creator if you get it running and enjoy it.
  • ady likes this

#4 CharlieRaymondo

CharlieRaymondo

    Member

  • Bronze Supporters
  • 310 posts

Posted 03 September 2019 - 07:09 PM

Upgrade to Windows 10 if you can buddy as a lots of stuff is heading to v19 and you will only be allowed to use this emulator with Windows 10.



#5 wirralbret

wirralbret

    Junior Member

  • Regulars
  • 59 posts

Posted 04 September 2019 - 11:46 AM

If you are running Windows 7 then your best bet is MFME 5.1. That will happily run the layout.

I suspect you won't find a copy of the earlier version MFME3.2 which would also have run it, as all copies have been removed and it is also an unnecessary emulator these days, with 5.1 being far more functional.

Don't forget to thank the layout creator and emulator creator if you get it running and enjoy it.

 

Hi there,

 

thank you very much for your kind reply. I will have a look for this version. as for windows 10.... well, happy with 7 at the moment. once again thank you and I will definately thank the author once i've managed to get it working as i can see, he has put a lot of time into this one.



#6 CharlieRaymondo

CharlieRaymondo

    Member

  • Bronze Supporters
  • 310 posts

Posted 04 September 2019 - 12:07 PM

Good luck mate. If you need anything else there are plenty on here that will assist you.

#7 TommyC

TommyC

    Layout Designer

  • Layout Creator
  • PipPipPipPipPip
  • 2688 posts

Posted 04 September 2019 - 12:42 PM

Please note mfme v 19 will not run on anything but windows 10.


Hold the bells mate.

#8 wirralbret

wirralbret

    Junior Member

  • Regulars
  • 59 posts

Posted 04 September 2019 - 12:49 PM

Still no luck with emulators. I found v2, v3 and v9 on my PC but cannot find v5.1. When I run step and skip in any of these, i get four warnings;

 

"Layout file not found" and then three warnings "ROM file not found." i have downloaded the ZIP and unzipped before attempting to open. Strange, this seems to be the only one I cannot get working so far?



#9 barcrest junky

barcrest junky

    Senior Member

  • Moderators
  • 781 posts

Posted 04 September 2019 - 04:28 PM

You need to look on desert island fruits for 5.1 as that is the only site permitted to host it.

As to the file, I just downloaded the zip and it looks fine to me. 3 rom parts, a gam file, ram file and a couple of fml files which indicate a 5.1 or above game. Do not think version 9 is newer, it isn't, it's old and won't run this game. Neither will version 3 actually, got a bit confused with its location in the downloads.

You can find 5.1 here http://www.desertisl.../file/340-mfme/

#10 wirralbret

wirralbret

    Junior Member

  • Regulars
  • 59 posts

Posted 06 September 2019 - 04:21 PM

hi, thanks for the pointer, downloaded 5.1 and it gave me a password error, but it loads under 6.1 however, only 1/4 of the game will fit on the screen, leaving scroll bars - is there a way to make the layouts smaller? this is the only one of the games ive seen that does this.

 

my screen res is set to 1920 x 1080



#11 wirralbret

wirralbret

    Junior Member

  • Regulars
  • 59 posts

Posted 06 September 2019 - 04:24 PM

sorted it, tick box in preferences to shrink !!!!  thanks all for your help



#12 CharlieRaymondo

CharlieRaymondo

    Member

  • Bronze Supporters
  • 310 posts

Posted 06 September 2019 - 06:10 PM

Fantastic

#13 STEVE HOWARD

STEVE HOWARD

    wish i could create a layout

  • Gold Supporters
  • 4 posts

Posted 07 September 2019 - 02:28 PM

ARE YOU ACTUALLY FROM THE WIRRAL AREA MATE, I LIVE BEBINGTON AREA

#14 Geddy

Geddy

    The Dat Man

  • Moderators
  • 3334 posts

Donator

Posted 07 September 2019 - 04:48 PM

ARE YOU ACTUALLY FROM THE WIRRAL AREA MATE, I LIVE BEBINGTON AREA

 

If he lives that close there is no need to SHOUT!!!

 

Oh Bootle is not far away then ;)



#15 TommyC

TommyC

    Layout Designer

  • Layout Creator
  • PipPipPipPipPip
  • 2688 posts

Posted 07 September 2019 - 09:05 PM

Lol


Hold the bells mate.

#16 CharlieRaymondo

CharlieRaymondo

    Member

  • Bronze Supporters
  • 310 posts

Posted 08 September 2019 - 01:12 PM

 

If he lives that close there is no need to SHOUT!!!

:biglaugh: 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users