Jump to content


Photo

Alarm Problem (HELP NEEDED)


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 11 January 2018 - 08:23 am

Hi all, I received my first machine in November, its a qps crazy fruits machine £5 jackpot. I put the machine on a few weeks back it came on then all of a sudden went off back into reboot then the alarm was sounding on it. I read that if you leave it for 5 minuets or so it should come back on but its not just keeps going and going is there anyone that can help me with this? I dont really know much about them yet so bare with me. Hope somebody can help. ON/OFF ALM 48 Comes up on the display also. Thanks

#2 DAD

DAD

    Advanced Member

  • Moderators
  • 476 posts

Posted 11 January 2018 - 09:56 am

Says in the manual (see attached) that if you have DIL 14 set to on, it stops the on/off alarm.

 

Worth a try :)

Attached Files



#3 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 11 January 2018 - 10:11 am

Thanks for that will give it a try later on and post back. Thanks for the manual aswell been looking everywhere for one

#4 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 11 January 2018 - 10:26 am

Might sound stupid I know but dont really know much about these yet. But where would the DIL switches be please?

#5 Wizard

Wizard

    MFME Creator

  • Regulars
  • 534 posts

Posted 11 January 2018 - 10:38 am

On the mainboard:

 

Attached File  S4-Dips.jpg   199.44KB   0 downloads


Warning: This post is mostly my own opinions and may contain irony, if you are obsessed with PAST history you may want to ignore it.


#6 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 11 January 2018 - 10:40 am

Brilliant thanks a lot

#7 chris1

chris1

    Junior Member

  • Regulars
  • 82 posts

Posted 11 January 2018 - 01:15 pm

if that does not work it will be power supply problem very common on this cab had it on my crazy fruits 



#8 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 11 January 2018 - 01:21 pm

What did you have to do then mate? Did you have the same situation with it just going over and over?

#9 fruitman69

fruitman69

    Layout Designer

  • Layout Creator
  • PipPipPip
  • 1,098 posts

Posted 11 January 2018 - 03:27 pm

On OFF alarms need to be left on for up to 10 mins to clear it  depending how many triggers its had.  ( the alarm sound silences after 10 secs or so )

 

If you keep switching it  on and off again when it alarms your just making it worst on the on/off count.

 

if after you have cleared it it keeps coming on it will most likely be a faulty PSU as someone else has said.


Follow us on facebook http://www.facebook....131728946893342
www.reelsoffun.co.uk

#10 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 11 January 2018 - 04:26 pm

If it is a power problem is it much hard work to fix please guys? Really hope this dil switch works

#11 impact

impact

    Error 9.4

  • Regulars
  • 1,266 posts

Posted 11 January 2018 - 11:41 pm

On off alarm can be the machine is being switched on off. If your machine is mid play attract mode and it reboots. PSU (power supply unit). Keeps cutting out. the same as turning the machine on off.

 

remember every time you keep switching off. the amount of time will keep doubling. So let it time out the alarm only keeps going on for a minute or two, However the message on the alpha display will keep flashing showing ON/OFF Alarm 48. but no more Der Da Der Da .... Der Da Der Da.


Edited by impact, 11 January 2018 - 11:42 pm.

.._-=It`s not a problem only a challenge =-_..

#12 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 12 January 2018 - 06:11 pm

Right guys, I turned the DIL switch off today, powered up and it came on but within a few seconds went back into reboot and this been going on a loop for the last few hours. It comes on every now and again so when It did I put a pound in and it started playing then all of a sudden went off again its been constantly doing this all afternoon. Is this a problem with the PSU?

#13 slippery

slippery

    Steve

  • Regulars
  • 130 posts

Posted 12 January 2018 - 06:53 pm

seems like it yes i understand there is a prob with the early psu's either get it checked or just replace 



#14 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 12 January 2018 - 07:05 pm

Update, I just went to check on it and it was all on so waited a while was still on so put about £5 into it with no problems and it paid out aswell. Going to leave it on for the night tho

#15 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 14 January 2018 - 10:11 am

Another update seems to have gone back into a loop again with reboot. So am I right in guessing this is a PSU problem? Where would I get the correct one for this machine and is it easy to change or better still anybody a instruction how to do it? Hope you can help, thanks for everything so far

#16 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 14 January 2018 - 10:12 am

Another update seems to have gone back into a loop again with reboot. So am I right in guessing this is a PSU problem? Where would I get the correct one for this machine and is it easy to change or better still anybody a instruction how to do it? Hope you can help, thanks for everything so far

#17 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 14 January 2018 - 10:12 am

Another update seems to have gone back into a loop again with reboot. So am I right in guessing this is a PSU problem? Where would I get the correct one for this machine and is it easy to change or better still anybody a instruction how to do it? Hope you can help, thanks for everything so far

#18 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 14 January 2018 - 10:52 am

Another update seems to have gone back into a loop again with reboot. So am I right in guessing this is a PSU problem? Where would I get the correct one for this machine and is it easy to change or better still anybody a instruction how to do it? Hope you can help, thanks for everything so far

#19 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 14 January 2018 - 10:53 am

Another update seems to have gone back into a loop again with reboot. So am I right in guessing this is a PSU problem? Where would I get the correct one for this machine and is it easy to change or better still anybody a instruction how to do it? Hope you can help, thanks for everything so far

#20 Martyn32

Martyn32

    Newbie

  • Bronze Supporters
  • 15 posts

Posted 14 January 2018 - 10:53 am

Another update seems to have gone back into a loop again with reboot. So am I right in guessing this is a PSU problem? Where would I get the correct one for this machine and is it easy to change or better still anybody a instruction how to do it? Hope you can help, thanks for everything so far




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users