Jump to content


Photo
- - - - -

Reel Allignment


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 09:00 am

Im working on buccanears JPM and the reels spin at different allignments from, the win line makining it near impossable to play sys programming

#2 Zoltar

Zoltar

    Former Fat Bastard.....

  • Gold Supporters
  • 1,810 posts

Posted 02 November 2008 - 09:04 am

Im working on buccanears JPM and the reels spin at different allignments from, the win line makining it near impossable to play sys programming


What do you mean Tommy? Is it a case that the symbols don't line up on the winline after spinning? Out of linement? Are you doing it in JPeMu or MFME? Maybe post what you have and someone may be able to help you.
Posted Image

#3 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 09:07 am

exactly zoltar sometimes on win line and most time not, mfme programing a JPM layout

#4 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 09:24 am

Sounds like the reels are different to the normal 16 stops or 96 steps. Try and find a similar machine thats already been done and check the settings, or better still try and find a machine manual.

#5 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 09:27 am

Thanks, any help is appreciated

#6 Zoltar

Zoltar

    Former Fat Bastard.....

  • Gold Supporters
  • 1,810 posts

Posted 02 November 2008 - 09:29 am

If your working in MFME2, click on a reel and the following box will appear. The boxes you'll need to mess with is....

'STOPS'. Usually, most modern machines have 16 stops. But older ones can have more like 20 or 25.

'OFFSET'. This gives the reels subtle changes that have a big effect and I reckon you should be looking here. The box says '0' usually. But you can change this. -4, -3, -2, -1, 0 ,1 ,2 ,3 ,4 are some of the values used.

'MOTOR STEPS' can upset how a reel performs. I'll leave this until last as I reckon it's an 'OFFSET' issue.

Also, try loading in some JPM layouts made for MFME and check out what settings are used for those. You may get lucky and find a game already using the correct settings you need.

Attached Files


Posted Image

#7 fruitsnappa

fruitsnappa

    Gold Supporter

  • Gold Supporters
  • 1,102 posts

Posted 02 November 2008 - 10:23 am

I had the same thing as this trying to convert Jackpot Hi Roller to run on MFME from JPeMu. Reels would spin about three times perfectly ok and then go completly to cock. Tried allkinds of offsets and motor steps but couldn't get it going.

Hope Pook dont mind me posting this. But i think this is the problem tommydee has. Maybe an emu issue?

Attached Files



#8 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 10:27 am

Than ks guys

#9 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 10:41 am

Which emulator are you using for this?

#10 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 10:44 am

RIght you get it all nice and lined up on the win line do a spin and its fooked again, the jackpot roller, seems to be a new came (16 stops) and Buccs has got 20 :(

#11 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 10:48 am

Which emulator are you using for this?



Dad i was on Mfme 10 but now mfme 2 as per previous threads I have never saw the reels do this!

#12 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 10:53 am

Dad i was on Mfme 10 but now mfme 2 as per previous threads I have never saw the reels do this!

Thought as much lol Only use 10.1a or 9.0 for machines that require it. I suggest for all others use version 2.0 especially for designing.

As for the reels try 20 stops, 200 steps and -1 offset. Add those settings to the reels, save the layout and game, quit the emu then reload it all back in.

See if that works!

#13 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 11:08 am

I have tried that as noted by dad and its reel 1 still off

Attached Files



#14 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 11:35 am

Did you change the reelbands to 20 symbols?

#15 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 11:49 am

Did you change the reelbands to 20 symbols?



They were set at 20

#16 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 12:27 pm

No, what I mean is did you add 20 (fruit) symbols to the reelbands. If you didn't and they were left at 16 (fruits) then they WOULD appear out of line even if the settings were correct.

What I do and I imagine most designers do is get the reels spot on using just numbers 1- 20 or 1 - 16 before adding fruit images.

#17 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 12:45 pm

No, what I mean is did you add 20 (fruit) symbols to the reelbands. If you didn't and they were left at 16 (fruits) then they WOULD appear out of line even if the settings were correct.

What I do and I imagine most designers do is get the reels spot on using just numbers 1- 20 or 1 - 16 before adding fruit images.



I was advised to use the HAGAR reels by the guy who gave me the roms, so these are the originals, how do i change them:bigeyes04:

Also unliklescorp 4 the reels dont have numbers just blank

Edited by tommydee, 02 November 2008 - 12:56 pm.


#18 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 01:06 pm

Also unliklescorp 4 the reels dont have numbers just blank

/me bangs head against wall!!
Have you thought about adding some?

#19 tommydee

tommydee

    Tommy Dee

  • Bronze Supporters
  • 707 posts

Posted 02 November 2008 - 01:37 pm

HOW? do i do that

#20 Guest_DAD_*

Guest_DAD_*
  • Guests

Posted 02 November 2008 - 01:41 pm

make some




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users